De 10 meest gebruikte social media netwerken ter wereld

De 10 meest gebruikte social media netwerken ter wereld

Social media wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Maar welke sites en kanalen gebruiken we wereldwijd het meeste?

Hieronder de tien meest gebruikte social media netwerken ter wereld.

Facebook (1350 miljoen gebruikers.)
QZone (629 miljoen gebruikers.)
QZone is naast Sina Weibo een gigantisch grote Chinese netwerksite. Dit netwerk is al sinds 2005 online en gebruikers kunnen sindsdien blogs en hun agenda bijhouden. Wat uniek is aan deze site is dat gebruikers zelf helemaal hun pagina kunnen opmaken en bewerken.

Google + (343 miljoen gebruikers.)
LinkedIn (332 miljoen gebruikers.)
Instagram (300 miljoen gebruikers.)
Twitter (230 mijoen gebruikers.)
Tumblr (230 miljoen gebruikers.)

Sina Weibo ( 157 miljoen gebruikers.)
Sina Weibo is een Chinees microblog. Het is een partner van Twitter en werkt ook vrijwel hetzelfde. Het werkt alleen met Chinese tekens, om het netwerk exclusief voor China te houden. Sina Weibo is inmiddels al goed voor 157 miljoen gebruikers, wat het dus het 8e grootste sociale netwerk ter wereld maakt.

VKontakte (100miljoen gebruikers.)
Dit is in Nederland niet echt bekend. De netwerksite is een gratis plek waar gebruikers online contact met elkaar kunnen houden. De site is beschikbaar in verschillende talen, maar vooral heel erg populair onder Russisch-sprekende gebruikers. Net als andere sociale sites kun je berichten naar andere gebruikers en in groepen sturen. Ook kunnen foto’s, video’s, audio’s en webpagina’s gedeeld worden.

En last but not least Snapchat (100 miljoen gebruikers.) Snapchat wordt wereldwijd steeds bekender.

Delen | via Social Media: