Service

| Teksten schrijven

U kunt een interessante tekst schrijven voor uw bezoekers, maar als de zoekmachines deze tekst niet vinden heeft dit geen nut. Als uw website bovenin de zoekresultaten terecht komt, maar de tekst de bezoeker niet aanspreekt, komt u ook niet verder.

Deze tips helpen u teksten te schrijven die zowel de aandacht van de zoekmachines en uw klanten zullen trekken.

Richt de tekst op uw doelgroep
Bedenk voor u aan uw tekst begint voor wie de tekst bedoeld is. Wat voor taalgebruik zal deze mensen aanspreken? Probeer geen jargon te gebruiken, en spreek de taal van uw doelgroep.

Waar zoekt uw doelgroep op?
Om door de zoekmachine gevonden te worden moet u eerst bepalen onder welke termen u zult worden gevonden. Welke zoekopdrachten zal uw doelgroep gebruiken? Probeer uw termen in uw tekst te laten voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld ook varianten, door ze in enkelfout en meerfout voor te laten komen. Let er wel op dat ze niet te vaak voorkomen. Dit stoort uw bezoeker, en de zoekmachines vinden de tekst te geoptimaliseerd.

Laat uw titels interesse wekken
Uw titels zijn het eerste wat een bezoeker ziet. Wanneer een titel geen interesse wekt, is er een grote kans dat de bezoeker de pagina meteen weer verlaat. Dit geldt ook voor de eerste zin van uw tekst.

Vat uw boodschap samen
Internetgebruikers zijn ongeduldig. Zorg er voor dat uw boodschap meteen duidelijk is. Waar gaat uw tekst over, en waarom moet de bezoeker doorlezen? Begin uw tekst met een korte samenvatting, en geef de bezoeker daarmee antwoord op de belangrijkste vragen: wie, wat, waar, wanneer, en waarom.

Unique Selling Point
De kans is klein dat u als enige uw product of dienst aanbied. U moet uw bezoeker dus duidelijk maken waarom hij of zij voor u moet kiezen. Ben u sneller, goedkoper, betrouwbaarder, of professioneler dan de rest? Laat dit dan weten.

Hoeveelheid tekst
Zoekmachines houden van tekst. Hoe meer tekst, hoe meer mogelijkheid om uw zoektermen vaak voor te laten komen. Houdt er echter wel rekening mee dat de bezoeker de tekst ook nog moet willen lezen, en de tekst dus niet te lang door moet gaan.

Verschillende teksten
Alle pagina’s op uw website hebben een ander onderwerp, en horen dus ook een tekst te bevatten die bij dit onderwerp hoort. Zoekmachines halen pagina’s die te veel op elkaar lijken uit de index. Pagina’s die dezelfde tekst bevatten zijn immers niet bruikbaar voor de bezoekers van de zoekmachine.

Leg nadruk
Door vette letters te gebruiken legt u nog meer nadruk op belangrijke delen van de tekst. Denk er wel aan dat u dit met mate doet, en écht alleen bij de belangrijkste delen. Anders gaat het effect verloren.

Let op de leesbaarheid van uw tekst
Mensen lezen op het internet anders dan op papier. Uw bezoeker zal niet alle tekst op uw pagina lezen, maar uw pagina even snel doorscannen. Maak uw tekst leesbaarder door korte zitten, tussenkopjes, en overzichtelijke lijstjes te gebruiken.

Wat moet uw bezoeker doen?
Houdt rekening met wat u van de bezoeker wilt. Als de bezoeker op uw site is blijven hangen, wat wilt u dan dat hij of zij doet? Informatie aanvragen, een boeking doen, iets van u kopen? Maak in uw tekst duidelijk wat de bezoeker bij u kan doen.

Wordt gevonden
Volg deze link om te leren hoe u beter wordt gevonden door de zoekmachines.

Adobe CC
Wordpress
Joomla
Maatwerk
Google Analytics
WooCommerce webshop