Service

| Tips tegen spam

Uw e-mailadres niet op websites achterlaten
Geef uw e-mailadres niet zomaar weg op websites. Webrobots van spammers speuren het internet af op zoek naar e-mailadressen. Laat u veel berichten die niet van professioneel belang zijn achter op nieuwgroepen of andere communities, gebruik dan eventueel een ander e-mailadres.

Niet reageren op ongevraagde berichten
Wie antwoordt op een spambericht, geeft aan een spammer de boodschap: ’Ik lees spamberichten.’ De spammer zal u nog meer spam toesturen, omdat de spammer weet dat u uw spam leest. Klik niet in het bericht, u kunt hierdoor een link activeren. Die zien er soms uit als een windows-sluitkruisje. Soms beloven spamberichten dat u geen spam meer zult ontvangen als u op de ‘unsubscribe’-knop klikt. Meestal is dit niet zo, en laat u door te klikken alleen zien dat dit e-mailadres in gebruik is. Hierdoor ontvangt u nog meer spam.

Download niets uit een spambericht
Een spambericht kan een virus of een spybot bevatten.

Reageer niet op kettingbrieven
Berichten waarbij u gevraagd wordt deze door te sturen, om zo iets te winnen, of ergens geld voor in te zamelen, komen vaak oorspronkelijk van een spammer. Als u deze e-mail doorstuurt raken alle adressen waar u deze naar verstuurt bekend bij de spammer. Dit gebeurt doordat u vaak een e-mail adres van een contactpersoon toe moet voegen in het CC-veld. Achter dit adres kan een spammer zitten.

Koop niks van een spammer
Door te kopen van een spammer geef je de spammer zijn zin, op deze manier zal hij niet ophouden met spammen.

Bescherm uw computer
Sommige spammers zullen proberen bij uw computer in te breken. Zorg daarom voor een goede beveiliging op uw computer. Instaleer anti-virus software, en een firewall.

Meld spam bij OPTA
U kunt uw spam melden en daarmee een klacht indienen.
 

Adobe CC
Wordpress
Joomla
Maatwerk
Google Analytics
WooCommerce webshop